• ganoderma ganoderma-text СЧИТА СЕ ЗА МНОГО ЕФЕКТИВНА
  БИЛКА В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА
  ХИЛЯДИ ГОДИНИ В КИТАЙ
  ТОВА Е ЧИСТО РАСТЕНИЕ,
  КОЕТО НЯМА СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ ДОРИ
  ПРИ ПРОДЪЛЖИТЕЛНА УПОТРЕБА.
  ПОДОБРЯВА ОБЩОТО СЪСТОЯНИЕ НА ТЯЛОТО
 • ganoderma ЕДИН ДРАКОН МОДЕЛ ДРУЖЕСТВОТО ПОЕМА УПРАВЛЕНИЕТО
  НА ЦЕЛИЯ ПРОЦЕС, ОТ ОТГЛЕЖДАНЕТО
  КЪМ ПРЕРАБОТКАТА ДО МАРКЕТИНГА.
 • ganoderma НАПРАВЕТЕ ВАШАТА
  МЕЧТА ДА СТАНЕ РЕАЛНОСТ С DXN!
  ПОГРИЖЕТЕ СЕ ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЕ! БЪДЕТЕ ФИНАНСОВО НЕЗАВИСИМИ! ЖИВЕЙТЕ С ПО-ВИСОК СТАНДАРТ НА ЖИВОТ! РЕАЛИЗИРАЙТЕ СЕ!
video Присъедини
се сега!
2017 ноември
пн вт ср чт пт сб нд

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

Абонирайте се за Бюлетин

Име:

E-mail:

Телефон:

Информация за продуктите
Бизнес възможност

Type the word!

captcha
Get a new text!

Ние ще ви се обадим!

Ако чувствате, че по-скоро желаете да разговаряте за този бизнес с мен или мой колега, моля
вашето име:

 

Please enter your country code next to your phone number!

телефонен номер:

 

Скайп идентификация:

 

или вашия имейл адрес:

 

and type the word!

captcha
Get a new text!

 

ное

30

Веесела Коледа!

30. ноември 2017 четвъртък

DXN Facebook Share Share on Facebook

сеп

3

Бромелаин - свойства и ползи

3. септември 2017 неделя

 На прага на есента да се погрижим за здравето – своето, на семейството и на всички близки. За да избегнем през есента и зимата болести, лекарства, а често те са антибиотици, да подсилим имунитета си. Това може да направим много успешно, ползвайки природни продукти.

Предлагаме на вашето внимание един уникален продукт.


DXN Кордипайн


DXN Кордипайн (DXN Cordypine) е ензимна напитка от ферментирал сок от ананас и качествени кордицепс гъби. DXN Кордипайн е много мощна формула с добри резултати и отлично действие. Алкализираща напитка, подходяща за всички възрасти в семейството. При редовна консумация поддържа и подобрява доброто функциониране на тялото. Богат на ензими, Кордипайн съдържа:

- фосфотаза

- оксидаза

- бромелаин

- витамин С, В1 и В6

- диетични фибри

- кордицепин

- хранителни вещества.


Свойства и терапевтично приложение на бромелаин

Бромелаин принадлежи към група протеинови храносмилателни ензими, получени от плода или стъблото на ананас. Изследвания показват, че проявява различни фибринолитични, антидематозни, антитромботични и противовъзпалителни действия. Абсорбира се в организма, без да губи своята протеолитична активност и без да причинява никакви сериозни странични ефекти. Бромелаин има терапевтични предимства при лечение на ангина пекторис, бронхит, синузит, хирургична травма и тромбофлебит, дебридиране на рани и засилена абсорбция на лекарства, особено антибиотици. Облекчава остеоартрит, диария и различни сърдечно-съдови заболявания. Притежава някои противоракови свойства.

Ананасът е бил използван като медицинско растение в някои култури. Тези медицински качества на ананаса се приписват на бромелаин, който е суров екстракт от ананас, Известен е още от 1875 г. и се използва като фитомедицинско съединение. Бромелаин притежава широк спектър от терапевтични ползи, като обратимо инхибиране на тромбоцитната агрегация, синузит, хирургични травми, тромбофлебит, пиелонефритна ангина пекторис, бронхит и повишена абсорбция на лекарства, особено на антибиотици. Извършени са няколко изследвания, които показват, че бромелаин има полезно приложение в областта на фитомедицината. Бромелаин се счита за хранителна добавка и е свободно достъпна за широката общественост в магазините за здравословни храни и аптеките в САЩ и Европа. Той се абсорбира в човешките черва без разграждане и без да губи своята биологична активност .

Тялото може да абсорбира значително количество бромелаин. Абсорбира се от стомашно-чревния тракт в функционално непокътната форма.

Клиничните проучвания показват, че бромелаинът може да помогне при лечението на някои заболявания.

1. Ефекти на бромелаин върху сърдечно-съдовата система и циркулацията

Бромелаин предотвратява или свежда до минимум тежестта на ангина пекторис и преходна исхемична атака. Той е полезен при профилактиката и лечението на тромбофлебит. Може да разруши плаките на холестерола и да упражнява силна фибринолитична активност. Бромелаин предпазва от исхемия/реперфузионно увреждане в скелетната мускулатура. Сърдечно-съдовите заболявания включват сърдечни заболявания, коронарни сърдечни заболявания (сърдечни пристъпи), цереброваскуларно заболяване (удар), повишено кръвно налягане (хипертония), периферна артериална болест, ревматично сърдечно заболяване, сърдечна недостатъчност и вродено сърдечно заболяване. Ударът и сърдечните заболявания са основна причина за смъртноста при диабетно болни – 65% умират от инсулт или сърдечни заболявания. Бромелаин е ефективен при лечението на коронарна болест, тъй като е инхибитор на агрегацията на кръвните тромбоцити, като по този начин намалява риска от артериална тромбоза и емболизъм. Добавка на бромелаин може да намали рисковите фактори, които допринасят за развитието на сърдечносъдови заболявания. Според проучване, бромелаинът намалява развитието на алергично заболяване на дихателните пътища, което предполага, че бромелаинът може да има сходен ефект при лечение на астма.

2. Бромелаин облекчава остеоартрита

Остеоартритът е най-честата форма на артрит в западните страни. Бромелаинът е хранителна добавка, която може да осигури алтернативно нестероидно противовъзпалително третиране. Той играе важна роля в патогенезата на артрита. Бромелаин има аналгетични свойства, за които се смята, че са резултат от прякото му въздействие върху медиаторите на болката като брадикинин. Препоръчва се при умерен или тежък ревматоиден или остеоартрит.

3. Ефект на бромелаин върху имуногенността

Бромелаин е препоръчан като адювантен терапевтичен подход при лечението на хронични възпалителни, злокачествени и автоимунни заболявания. Експерименти показват, че бромелаинът има способност да модулира молекули на Т-клетки, макрофаги и естествените клетки убийци. Пероралната терапия с бромелаин предизвиква някои аналгетични и противовъзпалителни ефекти при ревматоиден артрит, което е едно от най-честите автоимунни заболявания.

4. Ефект на бромелаин върху кръвосъсирването и фибринолизата

Бромелаинът влияе върху коагулацията на кръвта чрез увеличаване на серумната фибринолитична способност и чрез инхибиране на синтеза на фибрин, протеин, участващ в кръвосъсирването. Той е ефективен фибринолитичен агент, тъй като стимулира превръщането на плазминоген в плазмин, което води до повишена фибринолиза чрез деградация на фибрин.

5. Ефекти на бромелаин при диария

Доказателствата сочат, че бромелаин противодейства на някои чревни патогени като Vibrio cholera и Escherichia coli. Бромелаинът проявява този ефект чрез взаимодействие с интестинални секреторни сигнализиращи пътища.

6. Ефект на бромелаин върху ракови клетки

Последни проучвания показват, че бромелаин има способност да променя ключови пътища, които поддържат злокачествени заболявания. Предполага се, че противораковата активност на бромелаин се дължи на прякото му въздействие върху раковите клетки и тяхната микросреда, както и върху модулацията на имунни, възпалителни и хемостатични системи. Бромелаинът насърчава апоптотичната клетъчна смърт в тумори. Бромелаин има значително антитуморна активност за следните клетъчни линии: левкемия, сарком, аскетичен тумор на Ehrlich, карцином на белия дроб и аденокарцином на млечната жлеза.

7. Ролята на бромелаин в хирургията

Прилагането на бромелаин преди операция може да намали средния брой дни за пълно изчезване на болка и предпазва от постоперативно възпаление. Бромелаинът е ефективен за намаляване на отока, натъртване и болка при жени с епизиотомия. Днес бромелаин се използва за лечение на остро възпаление и спортни травми.

8. Ролята на Бромелаин в изгарянето на дебридмента

Отстраняването на повредената тъкан от рани или изгаряния от втора/трета степен се нарича дебридмент. Бромелаин, приложен като крем (Бромелаин в липидна база) може да бъде от полза за обезвреждане на некротична тъкан и ускоряване на изцелението. Бромелаинът съдържа есхаза, отговорна за този ефект. Есхаразата е непротеолитична и няма хидролитична ензимна активност срещу нормален протеинов субстрат или различни гликозаминогликанови субстрати.

В заключение, бромелаинът има широк спектър от терапевтични ползи. Доказано е, че се абсорбира добре в организма след перорално приложение и може да се прилага продължително. Бромелаинът може да се използва като ефективна добавка за здравето, за да се предотврати рак, диабет и различни сърдечно-съдови заболявания в дългосрочен план.DXN Facebook Share Share on Facebook

юли

25

Нони срещу затлъстяването и метаболитната дисфункция

25. юли 2017 вторник

Наднорменото тегло, затлъстяването и метаболитната дисфункция, свързана със затлъстяването са се удвоили в световен мащаб от 80-те години.

По данни на световната асоциация за изследване на затлъстяването, в България има 224 898 деца с училищна възраст, които са с наднормено тегло. 58 370 са децата със затлъстяване. Това означава, че 26.20 % от българските деца са с наднормено тегло.

Съществуват различни фармакологични и нефармакологични възможности, които са широко приети като лечение и превенция  на затлъстяването и свързаните с него заболявания, влючително диетичен контрол, физическа активност, промени в начина на живот, лекарства за отслабване, операции за отслабване или специфични медикаменти. Различни диетични модели са широко изследвани за промоция на здравето и за намаляване на рисковете от хронични заболявания. Предлага се "концепция за здравословно хранене", в която функционалните храни и хранителните добавки са важни елементи.

Нони (Morinda citrofolia) е добре известно растение, традиционно ползвано заради своите лечебни свойства. Използва се от полинезийците повече от 200 години. От 1996 г., поради хранителните и терапевтичните си свойства нони се предлага на пазара като хранителна добавка. През 2003 г. Европейската комисия одобрява сока от нони като нова храна.

Изследвания с нони показват намалена тежест на мастните тъкани, плазмените нива на триглицеридите и подобрена глюкозна толерантност без токсичност и по-ниско телесно тегло. Тези изследвания показват ефектите на сока от нони срещу затлъстяването.

Затлъстяването може да доведе до инсулинова резистентност, което е състояние, при което клетка, тъкан или организъм не реагират по подходящ начин на дадена доза инсулин. Нони е широко изследвано като алтернативно лечение на тези усложнения, като са оценени положително ефектите на нони върху глюкозната хомеостаза при диабет тип 2. Нони показва антидиабетичен, стимулиращ ефект при усвояването на глюкоза.

Неалкохолно затлъстяване на черния дроб се счита за една от съвременните болести, като основна причина за смъртността, свързана с хроничните чернодробни заболявания. Тази патология се проявява проявява при 25% от популацията, като се увеличава до 70% при пациенти със затлъстяване и пациенти с диабет тип 2. Проучвания показват, че ноно подобрява морфологичните характеристики при чернодробна стеатоза. В допълнение, сокът от нони намалява общия холестерол и триглицеридите.

DXN Facebook Share Share on Facebook

окт

24

Промоции!

24. октомври 2016 понеделник

DXN Facebook Share Share on Facebook

окт

14

Четири години DXN в България!

14. октомври 2016 петък

Не се притеснявайте да сее свържете с мен за информация за събитието.

Лекцията на д-р Раджеш Савера е с вход свободен.

За повече информация:

089 7071 535

dxn2u.bg"gmail.com

DXN Facebook Share Share on Facebook

© Copyright DXN Europe 2009.