• ganoderma ganoderma-text СЧИТА СЕ ЗА МНОГО ЕФЕКТИВНА
  БИЛКА В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА
  ХИЛЯДИ ГОДИНИ В КИТАЙ
  ТОВА Е ЧИСТО РАСТЕНИЕ,
  КОЕТО НЯМА СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ ДОРИ
  ПРИ ПРОДЪЛЖИТЕЛНА УПОТРЕБА.
  ПОДОБРЯВА ОБЩОТО СЪСТОЯНИЕ НА ТЯЛОТО
 • ganoderma ЕДИН ДРАКОН МОДЕЛ ДРУЖЕСТВОТО ПОЕМА УПРАВЛЕНИЕТО
  НА ЦЕЛИЯ ПРОЦЕС, ОТ ОТГЛЕЖДАНЕТО
  КЪМ ПРЕРАБОТКАТА ДО МАРКЕТИНГА.
 • ganoderma НАПРАВЕТЕ ВАШАТА
  МЕЧТА ДА СТАНЕ РЕАЛНОСТ С DXN!
  ПОГРИЖЕТЕ СЕ ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЕ! БЪДЕТЕ ФИНАНСОВО НЕЗАВИСИМИ! ЖИВЕЙТЕ С ПО-ВИСОК СТАНДАРТ НА ЖИВОТ! РЕАЛИЗИРАЙТЕ СЕ!
video Присъедини
се сега!
2017 декември
пн вт ср чт пт сб нд

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

Абонирайте се за Бюлетин

Име:

E-mail:

Телефон:

Информация за продуктите
Бизнес възможност

Type the word!

captcha
Get a new text!

Ние ще ви се обадим!

Ако чувствате, че по-скоро желаете да разговаряте за този бизнес с мен или мой колега, моля
вашето име:

 

Please enter your country code next to your phone number!

телефонен номер:

 

Скайп идентификация:

 

или вашия имейл адрес:

 

and type the word!

captcha
Get a new text!

 

юли

25

Нони срещу затлъстяването и метаболитната дисфункция

25. юли 2017 вторник

Наднорменото тегло, затлъстяването и метаболитната дисфункция, свързана със затлъстяването са се удвоили в световен мащаб от 80-те години.

По данни на световната асоциация за изследване на затлъстяването, в България има 224 898 деца с училищна възраст, които са с наднормено тегло. 58 370 са децата със затлъстяване. Това означава, че 26.20 % от българските деца са с наднормено тегло.

Съществуват различни фармакологични и нефармакологични възможности, които са широко приети като лечение и превенция  на затлъстяването и свързаните с него заболявания, влючително диетичен контрол, физическа активност, промени в начина на живот, лекарства за отслабване, операции за отслабване или специфични медикаменти. Различни диетични модели са широко изследвани за промоция на здравето и за намаляване на рисковете от хронични заболявания. Предлага се "концепция за здравословно хранене", в която функционалните храни и хранителните добавки са важни елементи.

Нони (Morinda citrofolia) е добре известно растение, традиционно ползвано заради своите лечебни свойства. Използва се от полинезийците повече от 200 години. От 1996 г., поради хранителните и терапевтичните си свойства нони се предлага на пазара като хранителна добавка. През 2003 г. Европейската комисия одобрява сока от нони като нова храна.

Изследвания с нони показват намалена тежест на мастните тъкани, плазмените нива на триглицеридите и подобрена глюкозна толерантност без токсичност и по-ниско телесно тегло. Тези изследвания показват ефектите на сока от нони срещу затлъстяването.

Затлъстяването може да доведе до инсулинова резистентност, което е състояние, при което клетка, тъкан или организъм не реагират по подходящ начин на дадена доза инсулин. Нони е широко изследвано като алтернативно лечение на тези усложнения, като са оценени положително ефектите на нони върху глюкозната хомеостаза при диабет тип 2. Нони показва антидиабетичен, стимулиращ ефект при усвояването на глюкоза.

Неалкохолно затлъстяване на черния дроб се счита за една от съвременните болести, като основна причина за смъртността, свързана с хроничните чернодробни заболявания. Тази патология се проявява проявява при 25% от популацията, като се увеличава до 70% при пациенти със затлъстяване и пациенти с диабет тип 2. Проучвания показват, че ноно подобрява морфологичните характеристики при чернодробна стеатоза. В допълнение, сокът от нони намалява общия холестерол и триглицеридите.

DXN Facebook Share Share on Facebook

© Copyright DXN Europe 2009.